Колко от вас смятат, че за региона на Варненското Черноморие най-популярните гозби са супа от коприва с яйце, пилешка яхния с дюли, както и десертът малайник, полят с маджун от захарна тръстика?

Кулинарен клуб Варна стартира конкурс за оригинални ястия под мотото "Българската кухня между традицията и бъдещето". В него могат да участват не само професионалисти, но и любители, съхранили от поколения рецепти за вкусни родни гозби. "Целта е не само да съхраним, но и да обогатим българската кухня с нови рецепти, в които са разумно адаптирани модерните технологии", обясни пред "Труд" авторът на идеята - топкулинарят Желязко Каракашев.

Българската кухня между традицията и бъдещето - под това мото Кулинарен клуб Варна започна конкурс за най-оригиналните кулинарни рецепти, вписващи се в темата. Идеята е на варненския ресторантьор и хотелиер Желязко Каракашев, който обяви конкурса в интернет сайта на клуба.

Аз, независимо, че съм и икономист по образование, нямам претенциите за абсолютност, но бих искал да споделя какво ме вълнува и да предизвикам дискусия.

На линия

В момента има 196  гости и няма потребители в сайта

Естествен антибиотик, силно антивирусно действие